Skvělý pomocník pro novorozené miminko - hnízdečko

hnizdecko_vanickovani_8

 

U maminky v bříšku se miminko cítí nejlépe a jsou tam pro něj ty nejideálnější podmínky. Po narození ho čeká nejeden nelehký úkol. Musí se naučit spoustu nových věcí a zadaptovat se v novém prostředí. Proto potřebuje již od prvních chvilek, kdy je na světě pomoc, péči a lásku hlavně od svých nejbližších.

 Nejideálnější tedy je miminku dopřát takové podmínky, které mu připomínají pobyt v bříšku.

Miminkům dělá dobře:

  • těsnější prostor
  • monotonní zvuk
  • klidné pohyby
  • sání
  • teplo
  • hlas jeho blízkých

  

Jednu z vychytávek, kterou můžeme doporučit je hnízdečko, protože je to opravdový pomocník a skvělý nápad, který ocení každá maminka 

 hnizdecka2

 

Hnízdečka jsou navrženy tak, aby miminkům navozovalo pocit přítomnosti u maminky v bříšku a zároveň jsou i obrovským pomocníkem při běžném dni.

 

Všichni jsme jen lidé, jen rodiče a všichni také máme i běžné potřeby. Miminko není možné nosit v náručí celý den, i když by si to jistě přálo.

Hnízdečko kopíruje tvar mámina těla a děťátko se tak cítí spokojeně a v bezpečí. Adaptace na okolní svět je díky němu mnohem přirozenější.

118063-201782-baby-nellys-sada-komplet-oboustranne-hnizdecko-velvet-60-x-90-cm-vesmir-modra 

 

Jedno hnízdečko řeší hned několik situací

Chcete si položit miminko na pohovku nebo postel a bojíte se, aby vám z ní neupadlo? Díky hnízdečku se bát nemusíte, jelikož hnízdečko má vždy okrajový mantinel, který ho ochrání před pádem.

 

Bojíte se, že své miminko při společném spánku zalehnete ? V případě, že miminko uložíte do hnízdečka, tak se tak rozhodně nestane!

 

Jistě víte, že je dobré miminko nechávat pást koníčky - aby se posilovaly šíjové svaly, ramínka a psychomotorický vývoj tak pokračoval v souladu s potřebami miminka. Miminka jsou však na počátku na bříšku nestabilní a lehce se převáží. Mohou se také uhodit do hlavičky. Okrajový mantinel hnízdečka může tedy sloužit jako podpůrný válec, o který se miminko opře, takže mu pomáhá udržet se na rukách a zabrání tak případnému překulení a nárazu do hlavičky. 

 

Všimli jste si, že se občas miminko lekne a rozhodí ručičkami? Jedná se o tzv. - Moroův úlekový reflex, který začne pomalu mizet až po 3. měsíci věku miminka. Pokud miminko rozhodí ručičkami a nenarazí jimi do dělohy, vytřeští oči, lekne se a začne plakat, jelikož si uvědomí, že není v bříšku! V hnízdečku ale ručičky narazí do mantinelu a tlumí tak reflex a zároveň zabrání probuzení miminka. Protože Moroův reflex miminko neovládá, často jej dělá ve spánku a díky němu se probudí.

 

Miminko má rádo stále stejné věci. Jedno místo na spaní, je ideální volba, jelikož mu to opět navozuje pocity bezpečí a toho, že je to takhle všechno „správně“, tak jak to zná z předchozích dní. Hnízdečko je snadno přenosné. Miminko tak v něm může spinkat v obýváku na pohovce, poté jej můžete přenést do postýlky do ložnice či pokojíčku a zároveň hnízdečko můžete vzít na návštěvu či pobyt k rodičům.

 

Snažíte se naučit miminko spát již ve vlastní postýlce a ne s vámi ve velké posteli? Hnízdečko vám opět pomůže. Přesun je totiž velmi snadný. Miminko se stále nachází v tom samém prostředí a nebude to pro něj tak velká změna. O to lépe si může zvykat na nezávislé spaní.

Nabídku hnízdeček, které si můžete zakoupit u nás naleznete zde  

 EV-7001

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX